Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΆΝΟΙΞΗ

Άνοιξη....Η εποχή των μπουρινιών λόγω αστάθειας στην ατμόσφαιρα αλλά και της αλλεργίας λόγω της άνθισης των φυτών ...












Πόση ενέργεια μπορεί να έχει ένας κεραυνός ;

Πρόκειται (για τους κεραυνούς) για μια τεράστια ποσότητα ενέργειας. Η έντασή τους μπορεί να φτάσει εώς και τα 20.000 αμπέρ (ampere) ενώ η τάση του μπορεί να φτάσει εώς και χιλιάδες εκατομμύρια βολτ (volt). Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε κάθε πτώση κεραυνού μεταφέρονται μεταξύ ουρανού και γής μέχρι και 10 γιγατζάουλ (gigajoule) αριθμός ο οποίος θα μπορούσε να κάνει 10 λάμπες των 60 βατ (watt) να εκπέμπουν επι 6 μήνες ασταμάτητα...


Η άλλη πλευρά της άνοιξης...



 
 
 
 
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Αλλεργιολόγων, μείζονα αλλεργιογόνα στον ελλαδικό χώρο είναι η παριετάρια (περδικάκι) που πλήττει σχεδόν το 50% των αλλεργικών καθώς και
οι αγρώστιδες, όπως το γρασίδι και τα δημητριακά που πλήττουν το 45% των αλλεργικών.
Ακολουθούν η ελιά (40%), τα ακάρεα σκόνης, όταν υπάρχει αυξημένη σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα (35%), οι κυπαρισσίδες (8%) και το πεύκο (5%).Παρόλο που την άνοιξη εμφανίζονται τα περισσότερα αλλεργικά συμπτώματα σαν εποχή έχει να μας χαρίσει πανέμορφα και ειδυλλιακά τοπία γεμάτα απο φυσικές ομορφιές..
 
 
 
 
 




 

καλοκαίρι στην Ελλάδα!!!

 
 
Η Ελλάδα έχει πάρα πολλές παραλίες που συγκαταλέγονται στις καλύτερες του κόσμου..Παρακάτω θα σας υποδείξω τις 10 καλύτερες παραλίες της ελλάδας..
 
 

 

 

1. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα 

 
 

 

2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 3. Φαλάσαρνα, Κρήτη

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 4. Το σαρακηνικό της Μήλου

 
 


 

 

5. Οι Σεϋχέλλες της Ικαρίας

 
 
 
 
 
 
 
 
 

6.Παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

7.Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8.Ιταλίδα Κουφονήσια

 
 
 
 
 
 
 

9.Ο Μπάλος στα χανιά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10. Τσιγκράδο,Μήλος 

 
 


η ομορφιά του φθινοπωρου..

Λίγο Φθινόπωρο..Για πολλούς είναι η πιο καταθλιπτική εποχή καθώς τίποτα στην φύση δεν ανθίζει αυτήν την περίοδο του χρόνου..











εικόνες χειμώνα..από λιβάδι ολύμπου..





Εικόνες από το χιονισμένο λιβάδι ολύμπου.. Μπορεί για πολλούς κατοίκους πόλεων οι παρακάτω εικόνες να μοιάζουν απερίγραπτες.. Παρόλ' αυτά έχουν αντληθεί από την απλή καθημερινότητα μιάς μέρας του χειμώνα.. 



Εικόνα με θέα τις χιονισμένες <<μπιστιργιές>>



Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από ψηλό σημείο του λιβαδίου για να τονίσει τον χιονισμένο όλυμπο αλλά και το αγγάλιασμα του χωριού από το βουνό των θεών.. .


Φωτογραφία από το Σάλτσι..


  Η κορυφή του ολύμπου, ο μύτικας με υψόμετρο 2917 μέτρα..



Μερομήνια





Σύμφωνα με τα μερομήνια προβλέπεται βαρύς ο χειμώνας.. Άν πορευτούμε με βάση αυτά (μερομήνια) τόσο τις τελευταίες μέρες του 2012 όσο και τις πρώτες μέρες του 2013 αρκετά χιόνια προβλέπεται να πέσουν στην χώρα μας...Είτε πιστεύετε είτε όχι σε αυτές τις αρχαίες αστρολογικές αντιλήψεις ένας μπορεί να μας διαψεύσει...<< Ο Χρόνος>>