Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ!!!


Ο ανταγωνισμός αλλάζει την αγορά της μπίρας
Οι μικρές ελληνικές ζυθοποιίες έσπασαν τα στεγανά προσφέροντας πληθώρα επιλογών και τιμών
Ο ανταγωνισμός αλλάζει την αγορά της μπίρας
Η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση μπίρας στην Ελλάδα έχει περιοριστεί στα 31 λίτρα από 39 το 2008, ενώ στη Γερμανία φτάνει τα 110 λίτρα.

Η αγορά της μπίρας έχει πια ωριμάσει. Ο ανταγωνισμός έσπασε τα στεγανά με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλά σήματα, ακόμη περισσότεροι τύποι, να υπάρχει μεγάλη γκάμα τιμών και ευρύ δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα.
Και στο πιο απομακρυσμένο νησί ο καταναλωτής έχει να διαλέξει μεταξύ πέντε και έξι διαφορετικών σημάτων, ενώ πριν από λίγα χρόνια οι επιλογές δεν ξεπερνούσαν τις δύο, που πολλές φορές ήταν και της ίδιας εταιρείας.
Βεβαίως η ελληνική αγορά παραμένει ολιγοπωλιακή, καθώς η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken, Aλφα κ.ά.) διατηρεί υψηλό μερίδιο αγοράς της τάξης του 67%. Επαψε όμως να είναι μονοπωλιακή. Δεν είναι μακριά οι εποχές που η παραπάνω ολλανδική πολυεθνική διατηρούσε ηγεμονικά μερίδια αγοράς, πάνω από 85%.
Δύο ήταν οι ημερομηνίες που μετέβαλαν σταδιακά το status quo στη συγκεκριμένη αγορά. Η πρώτη το 1996, όταν άλλαξε το νομικό πλαίσιο και επετράπη η δημιουργία βιομηχανιών μικρής όχλησης και δειλά-δειλά στήθηκαν οι πρώτες μικρές ζυθοποιίες.
Ως τότε αν κάποιος επιθυμούσε να δημιουργήσει ζυθοποιία θα έπρεπε να επενδύσει τεράστια ποσά ή να συνεργαστεί με κάποια πολυεθνική. Η δεύτερη ημερομηνία ήταν το 2003. Τότε η Ελλάδα εναρμόνισε τον φόρο σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και η μπίρα κατέστη το πιο φθηνό αλκοολούχο ποτό - και παραμένει μέχρι και σήμερα.
Το πιο σημαντικό όμως για την ανάπτυξη της αγοράς είναι ότι ως λαός αποκτήσαμε κουλτούρα γύρω από την μπίρα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι Ελληνες αντιμετώπιζαν την μπίρα ως αναψυκτικό και την αποζητούσαν την καλοκαιρινή περίοδο.
Πλέον οι καταναλωτές παραγγέλνουν μπίρα όλες τις εποχές, το ποσοστό των γυναικών που προτιμά την μπίρα σε μια έξοδό του έχει ενισχυθεί σημαντικά, ενώ και οι νέοι, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, μπορούν χωρίς να «ματώσουν» να παραγγείλουν το πιο φθηνό αλκοολούχο ποτό, καθώς τα υπόλοιπα λόγω των συνεχών αυξήσεων του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχουν απαγορευτικές τιμές για το χαρτζιλίκι τους. Παράλληλα, οι ελληνικές ζυθοποιίες παράγουν τύπους μπίρας - π.χ. κόκκινη - που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν εισαγόμενες με σχεδόν διπλάσια τιμή.

Κερδίζουν μερίδιο οι μικροί
Σήμερα λειτουργούν περίπου 15 μεσαίες και μικρές ελληνικές ζυθοποιίες που κερδίζουν διαρκώς μερίδια αγοράς, καθώς οι διοικήσεις τους ακολουθούν τους νόμους του επιχειρείν και επενδύουν συνεχώς σε εξοπλισμό και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.
Η κυριαρχία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας παραμένει αδιαμφισβήτητη, ωστόσο οι μικρότερες εταιρείες, όπως είναι η Μύθος Ζυθοποιία και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδια αγοράς. Το μερίδιο αγοράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που ανήκει στην ολλανδική Heineken βρίσκεται πλέον στο 67%.
Η Μύθος Ζυθοποιία, που από το 2008 ανήκει στη δανέζικη Carlsberg, ελέγχει το 14%, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία των κκ. Ι. Χήτου και Ηλ. Γκρέκη με το επαναλανσάρισμα της Fix βρίσκεται στο 7% και η Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης ΑΕ του κ. Δ. Πολιτόπουλου αργά αλλά σταθερά εμφανίζεται να κατέχει τουλάχιστον το 6% της εγχώριας παραγωγής μπίρας. Την υπόλοιπη αγορά μοιράζονται τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και αρκετές μικροζυθοποιίες που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος η αγορά της μπίρας συρρικνώνεται. Το 2008 έκλεισε με απώλειες 5%, το 2009 υποχώρησε κατά 8% και το 2011 έχασε επιπλέον ένα 11% και διαμορφώθηκε στα 3,4 εκατ. εκατόλιτρα. Εφέτος οι ρυθμοί της πτώσης έχουν περιοριστεί αισθητά και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αγορά έχει πιάσει πάτο, ενώ ορισμένες εταιρείες ενδεχομένως να εμφανίσουν αύξηση στους όγκους τους.

Ακριβές οι ελληνικές
Η κατά κεφαλήν κατανάλωση μπίρας στην Ελλάδα έχει περιοριστεί στα 31 λίτρα από 39 το 2008, αλλά υπάρχει δυναμική να φτάσει ως και τα 50 λίτρα. Ενδεικτικά στη Γερμανία η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση μπίρας φτάνει τα 110 λίτρα. Επίσης, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι ελληνικές μπίρες παραμένουν ακριβές σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης και υπάρχουν περιθώρια μείωσης στις τιμές, σε συνδυασμό με τις τελευταίες επενδύσεις εκσυγχρονισμού.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς θα αξιοποιήσουν οι ζυθοποιίες τον νέο νόμο που τους επιτρέπει να παράγουν και αναψυκτικά, δεδομένου ότι δεν χρειάζονται κοστοβόρες επενδύσεις στις γραμμές παραγωγής. Ηδη η Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης ετοιμάζει να ρίξει στην αγορά κρύο τσάι του βουνού.


Αυξάνεται η ζήτηση
  • Η οικονομική κρίση μεταβάλλει τις καταναλωτικές συνήθειες. Ο κόσμος περιορίζει τις εξόδους του και μοιραία η «κρύα» αγορά της μπίρας (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ) εμφανίζει πτωτικές τάσεις. Αντιθέτως η «ζεστή» αγορά των σουπερμάρκετ ανακάμπτει, καθώς η διασκέδαση στο σπίτι παίρνει κεφάλι στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Βεβαίως, το 60% της κατανάλωσης εξακολουθεί να καταγράφεται στην «κρύα» αγορά, από 65% πριν από δύο χρόνια, ενώ η κατανάλωση έφτασε στο 40% στα ράφια των σουπερμάρκετ, από 35% που ήταν πριν από τη διόγκωση της κρίσης. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος και το στοιχείο της τιμής που αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα στα σουπερμάρκετ σε σχέση με τη χονδρική που τροφοδοτεί την «κρύα» αγορά.


Οι μεγάλοι παίκτες συγκράτησαν την πτώση
Νέες θέσεις εργασίας και καινοτόμα προϊόντα από τα εκατομμύρια ευρώ που ρίχνονται στις γραμμές παραγωγής

Η κατανάλωση της µπίρας µειώνεται, πολλά καταστήµατα µέσω των οποίων διακινείται κλείνουν, αλλά οι ελληνικές ζυθοποιίες συνεχίζουν να επενδύουν. Πρόκειται για μια στρατηγική διατήρησης της συνολικής αγοράς σε ικανοποιητικά επίπεδα. Αν οι εταιρείες του κλάδου δεν κατέβαλλαν αυτή την προσπάθεια, η πτώση της αγοράς θα ήταν µεγαλύτερη, επισηµαίνει στέλεχος ζυθοποιίας και φαίνεται να έχει δίκιο, αφού η µείωση της αγοράς της µπίρας είναι η µικρότερη απ' ό,τι σε όλα τα άλλα αλκοολούχα ποτά.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στη διάρκεια του 2011 επένδυσε περίπου 25 εκατ. ευρώ - ποσό αυξημένο κατά 25% έναντι του 2010 -, ενώ στη διετία 2012-2013 σκοπεύει να επενδύσει άλλα 40 εκατ. ευρώ.
Οι επενδύσεις αφορούν την ανανέωση του εξοπλισμού των γραμμών παραγωγής, τα υλικά συσκευασίας και περιβαλλοντικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, ότι στη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 278 εκατ. ευρώ. Και από το 2008 εφαρμόζει το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας κριθαριού για την παραγωγή της μπίρας Amstel και Αλφα και στόχος της είναι ως το 2014 να καλύπτει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες της σε κριθάρι από την ελληνική αγορά.
Ο ανταγωνισµός όµως στην αγορά της µπίρας απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν η Μύθος Ζυθοποιία πέρασε στην ιδιοκτησία της δανέζικης Carlsberg το 2008 και κορυφώθηκε το 2010 με το επαναλανσάρισμα της Fix από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία.
Η ραγδαία άνοδος των μεγεθών της Μύθος αποδίδεται στο επενδυτικό της πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ σε διάστηµα µιας πενταετίας, ως το 2015.
Η εταιρεία προχώρησε και σε σηµαντικό αριθµό προσλήψεων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων της να πλησιάζει τους 300. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη Ριτσώνα Ευβοίας.
Τέλος, η Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης του κ. Δ. Πολιτόπουλου έχει ολοκληρώσει επενδύσεις 4,5 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει νέες για την παραγωγή διαφορετικών τύπων μπίρας.

πηγή : tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ SIRINA!!!


Στη χώρα μας δεν είναι τόσο γνωστή, αλλά στο 
εξωτερικό διαπρέπει ως μούσα μερικών από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές μόδας παγκοσμίως.

Η Ελληνοαγγλίδα καλλονή Κατερίνα Μεταξά, μένει μόνιμα στο Λονδίνο και σπάνια επισκέπτεται τη χώρα των προγόνων της.

Παρ’ όλα αυτά, βαθιά μέσα της πάντα ένιωθε ότι κάτι δυνατό τη συνδέει με την πατρίδα μας.

Η Κατερίνα Μεταξά θα είναι η νέα πρωταγωνίστρια της Sirina, ρίξτε μία ματιά:





πηγή: gamato.blogspot.com

20 γυναίκες στη ζωή σου … που μισεί η γκόμενά σου !!


Όχι, οι γυναίκες δεν μισούν γενικώς και αδιακρίτως τις υπόλοιπες γυναίκες. Έχουν πολύ συγκεκριμένες αντιπάθειες γένους θηλυκού, 20 εκ των οποίων βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον σου.
1. Την πρώην που σου έσπασε την καρδιά. Όχι τίποτα άλλο, είμαστε καταδικασμένες να μαζεύουμε θρύψαλα στο διηνεκές.

2. Την πρώην σου που αρνείσαι να “κόψεις” μαζί της γιατί “έχετε μια πολύ ξεχωριστή σχέση οι δυο σας”.

3. Την φίλη σου που σου κάνει κήρυγμα πως δεν πρέπει να παρατάς τους φίλους σου για χάρη της σχέσης.

4. Την φίλη σου που έχει πάντα κανονίσει κάτι άλλο όταν της λες να βγούμε όλοι μαζί, αλλά κατά κάποιο παράξενο τρόπο είναι πάντα διαθέσιμη όταν είναι να βρεθείτε οι δυο σας.

5. Την κολλητή σου που σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να μας υπενθυμίζει πως “άκου με που σου λέω, τον Γιάννη τον ξέρω καλύτερα από σένα”.

6. Την κολλητή σου που ήταν φίλη με την πρώην σου, και με την πρώην πριν από την πρώην σου και τώρα προσπαθεί να γίνει και με εμάς. Και σίγουρα περιμένει πως και πως να γίνει φίλη και με την επόμενη.

7. Την φίλη – αγοροκόριτσο που κάνει παρέα μόνο με αγόρια, πίνει μπύρες, κάθεται με ανοιχτά τα πόδια, βρίζει σαν φορτηγατζής που τον προσπέρασαν από δεξιά στην Εθνική και μας θεωρεί όλες τις υπόλοιπες χαζογκόμενες.

8. Την χαζογκόμενα του κολλητού σου, που αφενός πρέπει να υποστούμε για φίλη μας, αφετέρου μας κάνει να φαινόμαστε όλες ανεγκέφαλες, αργόσχολες, με μοναδικά ενδιαφέροντα τα ψώνια και τα νύχια και σκοπό ζωής τον γάμο.

9. Την αδερφή σου που πάντα έχει προτεραιότητα. Τι σημασία έχει που είμαστε έξω για ρομαντικό gourmet δείπνο; Αν τηλεφωνήσει να την μαζέψεις από τα Village, θα πάρουμε το κονφί πάπιας με κρούστα μυρωδικών πακέτο για το σπίτι.

10. Οποιαδήποτε μας πει “πάχυνες”. Ειδικά μπροστά σου.

11. Την κοινή γνωστή που όταν μας συναντάει και τους δύο έξω, για έναν μυστήριο λόγο ενδιαφέρεται να μάθει μόνο τα δικά σου νέα.

12. Την σέξι συνάδελφό σου που μας διαβεβαιώνει πως θα σου πει ότι τηλεφωνήσαμε, αλλά μετά “είχε πολλή δουλειά” και το ξέχασε.

13. Την MILF αφεντικίνα σου που την ακούμε να σου λέει στο κινητό “τι κάνει το κοριτσάκι;”.

14. Την σέξι γειτόνισσα που όλως τυχαίως μόνο εσύ συναντάς στις σκάλες – εμείς δεν την βλέπουμε σχεδόν ποτέ.

15. Την facebook friend σου που έχει λυσσάξει να ανεβάζει φωτογραφίες με σουφρωμένα χειλάκια και αβυσσαλέα ντεκολτέ.

16. Το άγνωστο 19χρονο τσουλάκι που σου έκανε friend request από το πουθενά.

17. Οποιαδήποτε σου στέλνει μηνύματα μετά τα μεσάνυχτα.

18. Τη φίλη μας που είναι οφθαλμοφανές πως σου τρίβεται (και σύντομα θα σταματήσει να είναι φίλη μας).

19. Την μαμά σου που μας μισεί πρώτη και μας το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Apparently ο λεβέντης της είναι για κάτι καλύτερο.

20. Την επόμενη σου, που μάθαμε πως είναι όμορφη, έξυπνη, κοινωνική και γλυκιά. Και πως είσαι πολύ ερωτευμένος μαζί της.
oneman.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ!!!ΦΟΡΕΣΕ 155 ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ RECORD GUINESS!!!!







ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ!!


Το αυτογκόλ που είχε σημειώσει ο Αντρέα Μασιέλο
στην αναμέτρηση της Μπάρι με τη Λέτσε το 2011 ήταν αρκετό για να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή.
Για τη σεζόν 2010-11 η Μπάρι είχε υποβιβαστεί αρκετό καιρό πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και ήταν αδιάφορη στα τελευταία της παιχνίδια. Έτσι στην αναμέτρησή της με τη Λέτσε, ο αμυντικός της, Αντρέα Μασιέλο αποφάσισε να βοηθήσει τους «τζιαλορόσι» να φτάσουν στην παραμονή τους πετυχαίνοντας ένα αυτογκόλ.
πηγή : gamato.blogspot.com

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ;;;

Νανοτεχνολογία είναι ένας όρος ο οποίος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δημιουργία και χρήση λειτουργικών δομών μεγέθους μεταξύ 1 και 100 νανομέτρων, της τάξεως δηλαδή του 10-9μέτρων. Οι διαστάσεις γίνονται ευκολότερα αντιληπτές αναφέροντας πως ένα νανόμετρο ισούται περίπου με το 1/80000 μιας ανθρώπινης τρίχας ή με το μήκος 10 ατόμων υδρογόνων σε σειρά. Κατά παρόμοιο τρόπο ορίζεται και ο όρος νανοεπιστήμη αναφερόμενος σε επιστήμες οι οποίες μελετούν φαινόμενα στην κλίμακα αυτή.Αν και το πεδίο της νανοτεχνολογίας μόλις πρόσφατα άρχισε να αναπτύσσεται ουσιαστικά, οι δυνατότητες της είχαν αρχίσει να γίνονται εμφανείς ήδη από την εποχή που ο φυσικός Richard Feynman έδωσε το λόγο με τίτλο "There's Plenty of Room at the Bottom" μιλώντας για τα μεγάλα περιθώρια που αφήνουν οι νόμοι της φύσης για τον έλεγχο της ύλης σε ατομικό επίπεδο.Όπως έχετε καταλάβει η νανοτεχνολογία βελτιώνει το βιοτικό μας επίπεδο με τις αναρίθμητες εφαρμογές της!!!
Παρακάτω σας παραθέτω κάποια βίντεο






ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων. Παράλληλα, έχει ειδοποιηθεί για το θέμα των Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών -το περίφημο FBI- το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων. Η κινητοποίηση αυτή των αμερικανικών αρχών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση στη χώρα μας των Αρτέμη Σώρρα και Γιώργο Παπαδάκη οι οποίοι σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διατείνονται ότι διαθέτουν το ποσό των 600 δισ. δολαρίων και μπορούν υπό προϋποθέσεις να το παραχωρήσουν στο Ελληνικό κράτος. Ομως και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που οι Σώρρας και Παπαδάκης ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους. Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου. Στο μεταξύ, τα μέλη της επίσημης ελληνικής ομογένειας του Μόντρεαλ και του Τορόντο δεν γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του END και νίπτουν τας χείρας τους.
Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Forbes, όπου οι πλούσιοι του πλανήτη καταγράφονται και κατατάσσονται ανάλογα με το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων, τόνισε ότι «πρόκειται για απάτη»...

ΠΗΓΉ :MAKELEIO.GR

Βασιλιάς της γκάφας.. Γυναίκες ή Άντρες;;;ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒιΝΤΕΟ!!




Αναζητώντας τον αρχηγό της γκάφας

Δείτε το Βίντεο:


Πηγή : gamato.blogspot.com